'BlogArchive' Cara Mudah Hack Facebook Dengan Firefox ~ My Channel Network

Monday, December 24, 2012

Cara Mudah Hack Facebook Dengan Firefox

7 comments
Lihat video dibawah :
Sila ambil perhatian jika korang berkongsi menggunakan laptop atau pc.

Entry ni sebenarnya lebih kepada soal keselamatan ketika menggunakan browser Mozilla Firefox.

Perasan tak dengan dialog box di bawah ni?
Ya, Firefox akan bagi pilihan untuk korang sama ada nak remember password atau tak. Sesetengah orang beranggapan benda ni bagus dan sebenarnya ia adalah BAHAYA walaupun korang simpan menggunakan Master Password sekali pun.

Aku akan tunjukkan bagaimana nak tengok password yang telah disimpan tu.

1. Biasanya, setiap kali kita nak login website yang kita dah remember password akan keluar paparan macam kat bawah ni. Contohnya Facebook.

2. Right Click dalam kotak password nak pilih Inspected Element (Q).
3. Akan keluar paparan macam kat bawah ni

4. Cari perkataan ni

<input class="inputtext" name="pass" id="pass" tabindex="2" type="password">

5. Double click dekat password
6. Tukarkan menjadi text dan tekan enter. Hasilnya macam ni.


Nampak tak? Korang boleh je simpan password tu jika korang sorang je pakai laptop tu, maksudnya tak berkongsi dengan orang.

Sebagai peringatan, jangan guna tutorial ni untuk mengodam akaun orang lain, aku just nak buktikan yang menggunakan Master Password untuk simpan semua password tu masih tak selamat.

7 comments:

  1. Kalau guna PC tmpat awan baik guna private browsing bahaya! hacker mcm diorang boleh buat...

    PANTUN :

    Reply
  2. mak oiii!

    bahaya nyer!

    TIPS:
    LAWAK:
    MUNTAH:

    Reply
  3. google chrome pon bole

    Reply
  4. x der pon.. knp x menjda admin?

    Reply
  5. knp x menjadi? dah 3jam org buad tapi x berhasil... pelik !!

    Reply